FAQ - Često postavljena pitanja

Lankea Vam nudi naručivanje iz udobnosti svoga doma.9000+ artikala.istodnevnu dostavu.plaćanje karticom ili pouzećem.

Grad Varaždin dobio je svoj prvi online supermarket – Lankea, svaka narudžba dostavlja se na kućnu adresu, a prvi termini dostupni su već istog dana.

Ovdje možete saznati odgovore na najčešća pitanja. Za sve ostalo, slobodno se obratite našoj korisničkoj podršci na [email protected].


Što je Lankea?

Lankea je online supermarket koji djeluje na području grada Varaždina, a uskoro i u ostalim gradovima diljem Hrvatske.

Na našim stranicama očekuje Vas preko 9000 proizvoda kojima možete opremiti svoje kućanstvo. Priprema jela, priprema kolača, pića, mliječni proizvodi, njega i higijena samo su dio kategorija proizvoda koje Vas očekuju na Lankei.


Kako mogu naručiti?

Kupovina se može ostvariti putem internet preglednika na računalu i na mobitelu. Naš webshop omogućuje brzu, jednostavnu i sigurnu kupovinu nakon čega je dovoljno pričekati dostavljača s Vašom narudžbom u dogovorenom terminu.


Kako mogu postati korisnik?

Idite na https://www.lankea.com/store/, kliknite na “Kreirajte korisnički račun” u gornjem desnom kutu stranice i popunite potrebne podatke za registraciju. Jednom kad ste kreirali korisnički račun spremni ste za obavljanje kupovine.


Zaboravio/la sam lozinku

Ukoliko ste zaboravili lozinku kliknite na link “Zaboravili ste lozinku?”. Unesite vaš email, a zatim ćete na email primiti upute za postavljanje nove lozinke.


Koje sve načine plaćanja podržavate?

Naplata se može izvršiti online putem kreditnih i debitnih kartica ili gotovinskim plaćanjem dostavljaču prilikom preuzimanja narudžbe.


Radno vrijeme?

Naše radno vrijeme za primanje narudžba nije ograničeno. Otvoreni smo od 0 do 24h. Svakog dana. Kupovina može biti obavljena u bilo kojem dobu dana, a dostave vršimo od ponedjeljka do subote u predodređenim terminima koje možete birati prilikom kupnje.


Kada mogu očekivati dostavu narudžbe?

Nakon što ste napunili košaricu sa željenim proizvodima izabirete termin u kojem će ona biti dostavljena. Naš sustav dostave omogućava potpunu prilagodbu Vašim željama i navikama, pa tako dostavu možete preuzeti već istog dana u roku od nekoliko sati ili idući dan.


Kada mogu očekivati dostavu narudžbe?

Cijene dostave ovise o visini narudžbe. Cijenik možete pronaći na sljedećem linku: https://www.lankea.com/store/podrucje-dostave


Kako mogu kontaktirati Lankeu u vezi iskustva s dostavom?

Pohvale, primjedbe ili prijedloge u vezi dostave možete nam dostaviti na email [email protected]


Kako mogu otkazati potvrđenu narudžbu?

U slučaju da želite otkazati već potvrđenu narudžbu molimo Vas da nam pošaljete e-mail na [email protected] s brojem Vaše narudžbe, imenom i prezimenom.


Kako primam račun?

Nakon što Vam se na kućnu adresu dostavi narudžba primit ćete e-mail sa sadržajem računa vaše kupovine.


Što ako trebam R1 račun?

Ukoliko trebate R1 račun molimo vas da nam na email [email protected] javite broj Vaše narudžbe i podatke vaše tvrtke.


Želimo ostvariti što kvalitetnije i ugodnije iskustvo u pružanju usluga našim korisnicima. U vezi bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte.